Yaşlılık,  yetişkinliğin bir uzantısı olarak  yaşam süresinin ileri ki dönemlerinde  fiziksel ve ruhsal değişimlerin görüldüğü  bir evredir. Kısacası yaşlanma, organizmanın giderek biyolojik verimliliğini yitirmesi, çevresine uyumda güçlük çekmesi ve direnç mekanizmalarında  gerileme olarak tanımlanabilir.

 Tıbbi ve toplumsal değişmeler ve gelişmeler  yaşlılığının sınırını sürekli olarak  yukarı çekmelerine karşın  genel uygulama 65 yaşı yaşlılığın başlangıcı saymaktadır.   Ancak kronolojik yaşın tek ölçüt olması doğru değildir.  Günümüzde her bireyin birbirinden farklı biyolojik yapıları, psikolojik ve sosyal  yaşantıları vardır.  Bunu yanı sıra  farklı genetik ve sosyokültürel özellikleri de katacak olursak  normal yaşlanmaya ilişkin tek bir tanım yapılamamaktadır. 

Son yıllarda tüm dünyada değişen ve gelişen teknolojiyle birlikte tıptaki yeni buluşlar, bireyin kendine ve yaşamına daha fazla değer vermesi insan ömrünün uzamasına yol açmıştır. Dünyada 65 yaş ve üzeri yaşlı nüfus oranı giderek artmaktadır. Ülkemizde yaşlı nüfus oranı % 4,5 iken 2030’ larda bu oranın %6 olması beklenmektedir. 

Yaşlılığa bağlı olarak fiziksel yapıda birtakım değişiklikler meydana gelmektedir.  Genel olarak kas dokusunda ve kemiklerde azalma görülür. Boy kısalır.  Yaşlanmaya birlikte zihinsel  değişiklikler de ortaya çıkar.  Algıda azalma , dikkatsizlik, düşünme becerisinde ve hızında zayıflama , öğrenme becerisinde azalma gibi değişiklikler görülebilir.  Zihinsel değişikliklere paralel olarak kişilik özelliklerinde de bir takım değişiklikler meydana gelir.  Daha kırılgan, öfkeli, aşırı şüpheci olabilirler.  

Yaşın daha da ilerlemesi ile birlikte unutkanlık, bunama   gibi daha birçok rahatsızlık ve hastalık meydana gelmektedir. Özellikle unutma hemen hemen bütün yaşlılarda ortak rahatsızlıktır. 

Etrafımızda bazen yaşlıların evde , kapı kilitli şekilde bırakıldığına şahit olmuşsunuzdur. Yapan kişiler tamamen kötü düşünceden bağımsız bu hareketi yaparlar. Hatta yapmak zorunda kalırlar. Yaşlı yerinde durmayıp evden çıkabilir, kaybolabilir, başına  kötü bir hadise gelebilir. Bunu önlemek amaçlı bazı bireylerde tedbir olarak annelerini babalarını , dedelerini ninelerini vs. evde bu şekilde bırakmak zorunda kalırlar. Amaç kötü değil ama bu eylem kötü sonuçlar doğurabilir. Düşünün deprem oluyor ve yaşlı insan çaresiz evden çıkamıyor. Ya da evde yangın çıktığını düşünün. Ne kadar kötü bir durum değil mi? Düşünmesi bile insanı üzüyor.  

Sizleri bütün bu korkularınızdan kurtaracak yaşlılarımızı da özgürlüğüne kavuşturacak harika bir cihaz olan Yaşlı Takip Cihazı geliştirdik.  GPS teknolojisi ile çalışan bir kibrit kutusu ebatlarındaki Yaşlı Takip cihazı bir sim kart aracılığı ile telefon gibi çalışır. Yaşlı Takip cihazı sayesinde ortamdaki en ufak bir sesi dahi dinleyebilir, sensörleri sayesinde ses duyduğunda ve hareket ettiğinde cihaz sizi arar. Konum belirleme özelliği ile cihaz içinde bulunduğu konumu otomatik olarak size yollamaktadır.  Bu sayede rahatlıkla takip yapabilir, olası tehlikeli durumlarda (kayıp, çalınma vs.) Yaşlı takip cihazı sayesinde sevdiklerinizin konumunu alabilirsiniz.  Avea, Vodofone, Turkcell  operatörleriyle  uyumlu olarak çalışmaktadır.  Kişi takip/ dinleme cihazlarını birçok amaç için kullanabilirsiniz. Çok yönlü bir cihazdır.  Şeklinden dolayı her yere rahatlıkla konabilir, kolay kamufle edilebilir. Yaşlı Takip Cihazı fiyatlarını öğrenmek, indirimlerimizden yararlanmak için sizleri Sail Güvenlik sitemize en kısa zamanda bekleriz. Bize istediğiniz zaman 7/24 ulaşabilirsiniz.  Yaşlılarımızı sevelim, sayalım, koruyalım.

‘SEVİLEN BİR YAŞLI, ÇİÇEK AÇMIŞ KIR GİBİDİR. ‘

                                                                ANONİM

 Ürünümüze bu linkten ulaşabiliriz: https://www.sailguvenlik.com/urunlerimiz/sail-track-takip-dinleme-ve-ses-kayit-cihazi.html